måndag 9 maj 2011

Grekiska gröna ärtor (Arakas laderos)




Du behöver:

  • 600 gram frysta gröna ärtor
  • 2 - 3 skalade potatisar
  • 1 hackade gullök
  • 1 - 2 morötter i rondeller
  • 1/2 dl hackade dill
  • 2 dl olivolja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • Lite salt
  • Lite peppar
  • Lite vatten så att alla ingredienser kokar och blir mjuka

Gör så här:

I en kastrull lägger du olivoljan och steker du gullöken, moroten och sedan lägger du i gröna ärter. Blanda ordentligt. I fortsättningen lägg potatisarna i kastrullen, dill och tomatpuré. Blanda och lägg samman peppar, salt och så mycket vatten maten behöver för att täckas. Ha den i låg temperatur och låt den koka segt med locket på (låt en liten öppning på locket så att maten kan andas). När potatisarna och ärterna har mjuknat kan du lägga kastrullen vid sidan och låt den suga upp all vätska det blev över (om det blev över, ibland så behöver den inte ha någon vätska alls). Maten är färdig att serveras! Enkelt och nyttigt! Färdig inom ca 1 timme max.

Njut av Grekland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar