- 1 paket Barilla Orzo (454 gram) - Du kommer inte använda hela
- 1 stor gullök - Finhackad
- 3 - 4 kycklingfilé i bitar
- 1 burk krossade tomat
- 1 tärning Knorr Örtgården - Vitlök
- 1 dl olivolja
- Lite salt
- Lite peppar
Gör så här:
Lägg i en kastrull olivoljan tillsammans med den finhackade gullöken och låt löken få en brun färg. När löken har fått en svag brun färg lägger du kycklingbitar i. Stek kycklingen ordentligt. Den får inte vara ostekt. (Man ska vara rädd av kycklingen om den är inte lagad ordentligt, man kan få salmonella). När kycklingen har också fått en svan brun färg lägger du nu vattnet. Jag har inte beskrivit ovanpå hur mycket vatten du kommer använda pga att orzo behöver mycket vatten. Så lägg så mycket du tycker är bra. Annars står det på förpackningen av orzo hur mycket orzo man ska lägga samt vatten. När du har lagt vattnet låt du den börja koka (alltså tillsammans med kycklingsbitarna). Sedan lägger du orzo och rör du om den då och då. I fortsättningen lägger du salt och peppar samt Knorr tärningen. Rör om ordentligt. (Orzo har egenskapen att fastna i botten av kastrullen, därför behöver du röra om den ordentligt när den kokas). Lägg nu som avslutning den krossade tomaten och låt den koka för 5 minuter till. Orzo behöver inte suga hela vattnet i kastrullen. Maten ska se ut när den är fortfarande varm, som sopa. Medan du väntar maten kallna kommer du inse att orzo har sugit hela vattnet då. Därför lägger man så mycket vatten man vill. För egentligen spelar det ingen roll, orzo kommer suga upp vattnet ändå.
Njut av Grekland!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar