lördag 28 maj 2011

Grekisk skalgjurspasta (Makaronada me thalassina)





Du behöver:

Till pastan
  • 500 gram tagliatelle
  • 1 dl olivolja
  • Lite salt

Till såsen
  • 5 dl creme fraiche
  • 3 dl olivolja
  • 1 mellan stor hackad gul lök
  • 1 burk konserverat champinjoner (du kan lägga färska champinjoner också om du vill)
  • Lite salt
  • Lite peppar
  • 1/2 paket crabsticks
  • 400 gram räkor i burk
  • 400 gram musslor i burk

Gör så här:

Lägg tagliateller i en kastrull med vatten, lite salt och 1 dl olivolja och låt de koka tills de mjuknar. Medan pastan kokas, ta en djup stekpanna och lägg i 3 dl olivolja och den hackade gul löken. När löken har mjuknat och fått en guld färg lägger du champinjonerna och låter du de stekas lite. Sedan lägger du salt och peppar. Medan du väntar tar du crabsticks och skär du de i små bitar. Sen tar du de och lägger de i stekpannan, tillsammans med räkorna och musslorna. Blanda skaldjuren ordentligt. Låt de stekas i ca 10 minuter. Ta creme fraiche sen och lägg den i stekpannan. Blanda tills creme fraiche smälter och kokas upp. Såsen är färdig. När pastan är också färdig serverar du pastan med såsen och så lägger du en blad persilja ovanpå om du vill för dekorations skull.


Tips! Maträtten passar perfekt med vit vin.

Njut av Grekland!

1 kommentar:

  1. Ska det verkligen vara 1 dl = DECILITER?? olivolja i pastavattnet, o 3 dl i stekpannan för att bryna löken mm??? Menar du inte ”msk” = MATSKEDAR?? Eller är det jag som tänker helt fel?? 🥺🙈

    SvaraRadera