onsdag 24 augusti 2011

Grekisk Chalvas Farsalon





Du behöver:

  • 4 dl majsstärkelse
  • 2 dl olivolja
  • 4 dl socker
  • 10 dl vatten
  • Lite kanel
Gör så här:

I en kastrull lägger du 2 dl socker och hela olivoljan. Lägg den på spisen och sätt den på hög värme. Rör om tills sockret har fått karamelfärg.
I en skål lägger du majsstärkelsen, resten av sockret och vattnet. Blanda ihop ingredienserna ordentligt.
Vidare lägger du denna smet in i kastrullen som du har med socker och olivoljan. Nu sätter du på svagt värme och rör om hela tiden tills den tjocknar.
Sedan tar du en plåt och smörjer den med lite smör. Nu lägger du smeten från kastrullen in i plåten (observera att plåten ska vara djup).
Lägg kanel och socker ovanpå (ganska mycket) och låt den kallna.
Chalvas är nu färdig!

Tips!
Chalvas Farsalon är en grekisk bakelse som säljs bara i en stad i Grekland som heter Farsala.
Bakelsens utseende är som tvål.
Om du tycker om mandlar så kan du lägga några i rad på bakelsen efter du har lagt den i plåten.

Njut av Grekland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar