- 1 kg vetemjöl
- 1½ dl rapsolja
- 2 msk vinäger
- Lite salt
- Vatten (så mycket så att degen inte fastnar på händerna när du bakar den)
- Lite vetemjöl till kalvning
Till fyllningen:
- 1,5 kg zucchini (du ska skära zucchini och ta det som finns inne,skalet behöver vi inte)
- 2 koppar socker
- 1½ hackade valnötter
- 1½ mörk russin
- Lite kanel
Gör så här:
Blanda alla ingredienser som finns till degen och baka den ordentligt. Låt den vila för en stund. Medan du väntar påbörja fyllningen. I en kastrull lägger du zucchini och sockret. Eftersom zucchini skummar rör om hela tiden med en slev. Lägg nu resten av ingredienserna i kastrullen till fyllningen och blanda ihop de. Ta nu några bollar från degen och börja kalva ut den tills du får en tunn skiva på bordet. Självklart ska du lägga lite vetemjöl på bordet så att degen inte fastnar när du kalvar ut den.
Skär skivan nu i långa plattor med en kniv och lägg till varje platta lite av fyllningen. Sen rulla ihop skivan (alltså bilda en orm, genom att vrida på degen) och sen bilda en snäcka. Lägg bakplåtspapper i en plåt och sen lägg snäckorna i. Grädda snäckorna i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. När snäckorna är färdiga, lägg lite kanel ovanpå varje snäcka tillsammans med florsocker. Sen är de färdiga till serveringen!
Njut av Grekland!
Blanda alla ingredienser som finns till degen och baka den ordentligt. Låt den vila för en stund. Medan du väntar påbörja fyllningen. I en kastrull lägger du zucchini och sockret. Eftersom zucchini skummar rör om hela tiden med en slev. Lägg nu resten av ingredienserna i kastrullen till fyllningen och blanda ihop de. Ta nu några bollar från degen och börja kalva ut den tills du får en tunn skiva på bordet. Självklart ska du lägga lite vetemjöl på bordet så att degen inte fastnar när du kalvar ut den.
Skär skivan nu i långa plattor med en kniv och lägg till varje platta lite av fyllningen. Sen rulla ihop skivan (alltså bilda en orm, genom att vrida på degen) och sen bilda en snäcka. Lägg bakplåtspapper i en plåt och sen lägg snäckorna i. Grädda snäckorna i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. När snäckorna är färdiga, lägg lite kanel ovanpå varje snäcka tillsammans med florsocker. Sen är de färdiga till serveringen!
Njut av Grekland!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar