- 1 kg stora vita bönor
- 2 röd lök
- 6 vitlöks klyftor
- 1 burk krossade tomater
- lite tomatpuré
- dill
- salt
- peppar
- olivolja
Gör så här:
Lägg bönorna i blöt kvällen innan. Tvätta dem ordentligt. Koka upp bönorna låt koka 15 min, häll av vattnet och på med nytt. Låt koka upp lägg i löken fint hackad, vitlöken i små klyftor, tomatkross och puré samt dillen, häll på en halv kopp olivolja, krydda låt koka på medelvärme minst 1 timme. När du känner att bönorna är mjuka, häll över i en ugnsfast form och in i ugnen. På med mer olja och låt stå i ugn på 175 gr ca 40 min, allt vatten skall bort endast olja kvar.
Njut av Grekland!
Godaste bönrätten jag någonsin har ätit! Smakar som den godaste pastarätten fast helt utan past! Äter den flera dagar i veckan! Tack!
SvaraRaderaHur mycket vatten skall man koka med
SvaraRadera