- 125 gram margarin (osaltad)
- 2,5 dl mannagryn
- 2 msk mandlar i små bitar
- 5 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 msk kanel
Gör så här:
Lägg smöret i en liten kastrull och låt den smälta. Sedan lägg tillsammans med smöret mannagryn. Rör om den i 5 minuter. Låt den aldrig stå utan att röra på den, den kan bli bränd! Ta den från ugnen och lägg den på sidan. Ta en annan liten kastrull och lägg i vattnet och sockret och värm upp de tillsammans. Låt de värmas i 5 minuter. När du är klar med den, häll den i smeten med mannagryn (inte på en gång utan lite i taget medan du rör om den). I fortsättningen värm kastrullen med mannagryn och rör om smeten tills den blandas ordentligt i 3 minuter. Sedan tar du den och lägger ovanpå kastrullens lock samt en handduk och låter det svalna i 15 minuter. När den har svalnat ta en litet plåt (jag brukar alltid lägg den i den runda formen där jag brukar göra sockerkakan i) och lägg den i. Låt det stå i ca 5 minuter. Efter 5 minuter tar du en stor tallrik som täcker hållet av sockerkakans form och vänder du den upp och ner så att du får det ut från formen. Då är den klar till serveringen! Om du vill så kan du lägga lite extra kanel ovanpå eller kakao eller florsocker!
Njut av Grekland!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar