tisdag 26 april 2011

Grekisk paj med potatis (Piroski)



Du behöver:


Till degen:

  • 4 dl yoghurt
  • 1 ägg
  • 10 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Lite salt

Till fyllningen:

  • 2 stora kokta och skalade potatisar
  • 1 gullök
  • Lite salt
  • Lite peppar
  • Lite oregano
  • 25 gram margarin

Gör så här: (Förbered dig genom att koka potatisarna först!)

I en bunke lägger du alla ingredienser till degen förutom vetemjölet och blandar de ihop. Sedan häller vi lite i taget vetemjölet och börjar baka med händerna. Vi låter degen vila ca 30 minuter. Medan vi väntar på degen då tar vi en stekpanna och lägger i margarin, gullök, de kokta potatisarna (som vi har redan skärt de i små bitar), salt, peppar och oregano. När fyllningen är klar tar vi vår små bitar av degen och kalvar ut så att vi lägger med en matsked vår potatisfyllning i. Vi stänger så att den bildar en halvmåne. När vi har bildat flera halvmåne, lägger vi olivolja i en kastrull. Ungefär halva kastrullen måste innehålla olivolja, för vi ska fritera halvmånarna. När vi har friterat de klart, lägg de i en tallrik med hushållspapper under så att torkar från oljan ordentligt. När de har torkat är de färdiga till servering.

Tips!
De passar perfekt med någon sallad bredvid! Förutom potatisfyllningen kan man göra det med olika ingredienser man tycker om. Dvs. fetaost kanske eller ost och skinka samt champinjoner i etc.

Njut av Grekland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar