tisdag 26 april 2011

Grekisk Rulltårta (Choklad stam)




Du behöver:

  • 750 gram vaniljkakor (jag brukar ha så mycket jag vill, oftast räknar jag inte de)
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 125 gram margarin
  • 1 dl likör (vilket som, spelar ingen roll vilken du använder)
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg gula
  • Tryffel

Gör så här:

Bryt i små bitar vaniljkakorna i en bunke. När du är klar lägg i bunken den smälta margarin, kakao, florsocker, likören, mjölk och ägg gula och blanda de ihop. Smeten måste vara ganska hård och inte rinnig. Den måste formas med handen. Ta en aluminium folie och lägg den i. Bilda en längd med hjälp av dina händer. När du är klar, lägg lite tryffel ovanpå. Stäng den med aluminum folie och lägg den på kylskåpet för minst 4 timmar. Bäst är om du börja servera den dagen efter. Då får du en mycket bättre resultat!

Tips!
Servera choklad stammen tillsammans med lite vispgrädde eller hallon. Det blir gott!

Njut av Grekland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar