tisdag 26 april 2011

Grekiska bondfrallor





Du behöver: Till 15 st bondfrallor


  • 50 gram margarin
  • 2,5 dl mjölk
  • 50 gram jäst (för bröd)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • Salt
  • Sesam eller Gouda ost

Gör så här:

I en stor bunke lägg och blanda ihop den smälta margarin, mjölken (i rumstemperatur) och jästen. Låt den stå i 10 minuter i varm omgivning. I fortsättningen lägg i bunken vetemjöl och baka den ordentligt tills du får en deg som inte fastnar på sidorna om bunken. Låt degen vila i varm omgivning ca 15 minuter och efter det baka degen med händerna en gång till. Baka flera små runda bollar och lägg de i en plåt, där du har redan lagt bakplåtspapper. I fortsättningen vispa ägg i en djup tallrik och pensla frallorna med ägget. Om du ska nu ha ost, lägg lite riven ost på varje fralla. Annars lägg lite sesam. Grädda frallorna i ugnen i 20 minuter i 190 grader.

Tips!
Passar perfekt till frukosten men till och med om du vill göra Grekisk Saganaki med Musslor (Kolla på min recept).

Njut av Grekland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar