tisdag 26 april 2011

Grekisk spett (Souvlaki) med kyckling eller fläskkött





Du behöver:
  • 3 kycklingsfilé eller fläskfilé ca 400 gram
  • 1 grönt paprika i tärningar
  • Curry (om du ska ha kyckling istället för fläskkött)
  • Oregano (om du ska ha fläskkött)
  • Lite salt
  • Lite peppar
  • 8 st souvlaki pinnar (Köp gärna flera pinnar så att köttet inte bli över. Även om du inte vill göra flera souvlaki, då kan du marinera de och lägga de i kylskåpet och laga de efter 2 dagar ungefär).
Gör så här:
Börja med att skära kycklingsfilé i små tärningar. Samma gör du med fläskfilé om du ska nu har det. Lägg det på sidan och ta paprika och skär den i tärningar. Ta en pinne och lägg först en grön paprika på botten (detta gör du det så att inte köttet ramlar av när du ska grilla-laga de).Därefter lägg en köttbit och sen en paprika och sen en köttbit till. Fortsätt så tills du bildar så många souvlaki du hade tänkt dig göra. Lägg alla souvlaki i en stor tallrik. Krydda först med curry,sedan med peppar och salt och slutligen med oregano. I fortsättningen lägger du de på grillen. Om du inte har någon grill så kan du lägga de i ugnen. De blir mer nyttigare. I ugnen kan man lägga en bit margarin så att de inte fastnar på plåts botten.

Tips!
Servera de med ungpotatis och isbergssallad. Samtidigt kan du lägga lite barbeque sås på sidan och doppa in souvlaki.

Njut av Grekland!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar