tisdag 26 april 2011

Grekisk Saganaki med Musslor




Du behöver:

  • 1 burk tomatpuré
  • 2 medelstora tomater (i tärningar utan skalet)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 burk konserverat musslor eller räkor eller bladning av skaldjur
  • 6 stora tärningar fetaost
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl vit vin
  • Lite persilja
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk senap
  • Peppar
  • Salt

Gör så här:

I en djup stekpanna, lägg gul lök tillsammans med olivolja och låt den rodna. När det har rodnat, lägg i musslorna. Låt de bli varma tills du får lite vätska av de. I fortsättningen skär vitlök i små bitar och lägg den i pannan. Lägg peppar, salt, senap och låt de koka ihop. Sedan lägg tomatpuré tillsammans med tomattärningar. Rör och blanda de ihop. Lägg nu fetaosten. Fortsätt med blandningen. Häll i vit vinet och blanda ordentligt. Sist lägg den hakade persilja och blanda en gång till. Saganaki är färdig till servering!

Tips!
Den passar perfekt med vitbröd (kolla min recept med de grekiska bondfrallor). Samtidigt med vit vin och självklart med bra sällskap!

Njut av Grekland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar