torsdag 28 april 2011

Grekisk grötris (Rizogalo)




Du behöver:


  • 4 msk grötris
  • 3 dl vatten
  • 9 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • vanilj
  • kanel

Gör så här:

skölj grötris med vatten och sedan lägg den i en kastrull tillsammans med vatten. Låt den koka för 10 minuter. Häll i kastrullen mjölken och låt den fortsätta koka på låg grader för 15 minuter. Sedan häll i sockret. Rör om ordentlig så att inte riset blir klumpig. Låt den fortsätta koka i 15 minuter till. Sedan ta kastrullen från värmen och lägg i vanilj (jag lägger 4 tsk vanilj men om du vill mer så kan du lägga upp till 6 tsk). Blanda vanilj i gröten ordentligt. Sedan ta små koppas och häll i lite gröt i varje. Låt de svalna i ca 1 timme. Sedan lägg de i kylskåpet för ca 4 timmar. Efter 4 timmar är de klara till serveringen. Lägg lite kanel ovanpå och servera. Om du vill dekorera den fint så kan du lägga på sidan en kanelstång också!

Njut av Grekland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar